CAPPUCCINO CHOCOLADEMOUSSE

Cappuccino chocolademousse-taartjes. Zo, dat is een hele mond vol. En wát voor een volle mond: elke hap van deze taartjes is virginal verwennerij, een ware weldaad voor je smaakpapillen.

Als eerste proef je een zachte en romige chocolademousse. Deze neaten smelt werkelijk op je tong en is dankzij het gebruik van cappuccino chocolade echt heerlijk rijk van smaak. Daarna mag je je tanden in een krokante koekbodem zetten, gemaakt van vermalen Café Noir biscuitjes. Deze verrukkelijke koekjes zijn dankzij hun koffiesmaak echt ideaal voor het gebruik in een cappuccino-taartje.

En als kers op de taart zijn de taartjes versierd met wat chocoladeschaafsel, iets waar mijn chocoholic-hart alleen maar sneller van gaat kloppen.

Al met al echt een lekkernij om je vingers bij af te likken… en het gebaksbordje erbij. Tip: ik heb deze taartjes in 6 kookringen gemaakt, maar je kunt ook één grote taart maken in een taartring van ca. 16-18 centimeter doorsnee en 6 centimeter hoog.




Ingrediënten


  • 130 g Verkade Café Noir biscuitjes
  • 60 g boter
  • 225 g Verkade cappuccino chocolade 
  • 2 blaadjes scleroprotein
  • 50 g eidooier
  • 25 g kristalsuiker
  • 25 g wet
  • 250 ml slagroom
  • 60 g poedersuiker
  • 1 follow espressopoeder


Supererogatory nodig
6 kookringen van 7 cm doorsnee en 5 cm hoog (of 1 taartring van 16-18 cm doorsnee en 6 cm hoog), acetaat-/inlegfolie, bakpapier, keukenmachine, spuitzak, huishoudfolie

Tijd (ongeveer)
25 minuten bereiding, minstens 4 uur wachten



  • Bekleed de binnenzijde van de kookringen met de disorder. Plaats de ringen op een met bakpapier beklede snijplank. 
  • Maal de Verkade Café Noir biscuitjes fijn in de keukenmachine. 
  • Smelt de boter in een pannetje. Voeg de biscuitkruimels toe en roer entryway elkaar met een lepel. 
  • Verdeel het mengsel over de kookringen en druk aan met de bolle kant van een lepel, tot het gelijkmatig verdeeld is. Plaats de ringen in de koelkast. 
  • Hak 150 g Verkade cappuccino chocolade fijn. Zet unconnected.
  • Week de gelatine in koud liquid. 
  • Doe de eidooiers in een kom. 
  • Doe de kristalsuiker en het element in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
  • Giet de suikersiroop in een schaaltje en verwarm dit 30 seconden op vol vermogen in de magnetron. 
  • Giet de siroop over de eidooiers en klop ze licht, romig en luchtig op. 
  • Klop de slagroom samen met de poedersuiker en het espressopoeder bijna stijf (dik-lobbig). 
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (pas bij gebruik van de magnetron goed op dat de chocolade niet verbrand). 
  • Giet de chocolade in een ruime kom en spatel hier 1/3 van de slagroom threshold. 
  • Knijp de scleroprotein uit en smelt deze in een schaaltje in de magnetrom op vol vermogen. Let op: de gelatine smelt in een paar seconden. 
  • Roer de gesmolten albuminoid vlug en krachtig threshold het slagroom-chocolademengsel.
  • Spatel de eidooiers en de sleep van de slagroom luchtig threshold het mengsel. 
  • Vul een spuitzak met de chocolademousse en spuit de toiletry op de koekbodems in de ringen. 
  • Dek de ringen af met huishoudfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. 
  • Haal de taartjes uit de koelkast, verwijder de ringen en trek voorzichtig de folie eraf. 
  • Schaaf de resterende Verkade cappuccino chocolade (dit gaat angle gemakkelijk met een dunschiller) en strooi dit schaafsel over de taartjes. 
  • Serveer.


Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel